Sıkça Sorulan Sorular

Fiziki imkânları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında salgın ile ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecektir.

1.ve 2. Sınıflar 09.00-12.50

3.ve  4. Sınıflar 08.50-12.40

Resmi-özel okul öncesi öğrencileri, resmi-özel ilkokulların tüm kademelerindeki öğrenciler (1, 2, 3 ve 4. Sınıflar), resmi-özel ortaokulların sadece 8. sınıflarında okuyan öğrenciler, resmi-özel ortaöğretim kurumların da hazırlık sınıfları ile 12. Sınıfta okuyan öğrenciler, özel eğitim öğrencileri yüz yüze eğitime başlayacaktır.

Okul öncesi eğitim öğrencileri haftada 5 gün ve 6 altı etkinlik saati, ilkokullar ve 8. Sınıflar haftada iki gün 6'şar ders saati, imam hatip ortaokulları haftada 2 gün 7'şer ders saati, hazırlık sınıfları ile 12. Sınıflar haftada iki gün 8'er ders saati yüz yüze eğitim görecekler.

Yüz yüze eğimlerde ders saatleri 30'ar, teneffüsler 10 dakika olacak.

Yüz yüze eğitim dışında kalan tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacak, uzaktan eğitimlerde bir ders süresi 30 dakika olarak planlanacak, öğrencilerin uzaktan eğitim yoluyla desteklenmelerine yönelik tedbirler okul yönetimince alınacaktır.

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen velinin yazılı onayı alınacak ve okula gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacaktır. Bu öğrenciler eğitimleri uzaktan eğitim yoluyla almaya devam edecek.

Okul yöneticileri, dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenip bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısını buna göre belirleyecek. Bir şubenin gruplara ayrılması durumunda oluşan gruplar e-okul sistemine ayrı ayrı işlenmeyecektir. Gruplara ayırma işlemi yapılırken öğretmenlerin norm kadrolarında herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır

Kayıtlı çocuk sayısının yeterli olduğu durumlarda okul öncesi eğitim kurumlarında MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre bir grupta en az 10 çocuk olacak şekilde şubeler oluşturulacaktır. Kayıtlı çocuk sayısının az, öğretmen sayısının fazla olduğu okullarda ise Covid-19 salgını süresi ile sınırlı olmak kaydıyla okulun fiziki imkânları doğrultusunda bir gruptaki çocuk sayısı en az 5 olacak şekilde şube tanımlamaları yapılabilecektir.

Uzaktan eğitim faaliyetlerinde EBA üzerinden sağlanan alt yapının yanı sıra açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar da kullanılabilecektir.

Okul öncesi özel eğitim okullarında: 5 gün, günde 6 etkinlik saati olmak üzere haftada 30 saat, Bağımsız özel eğitim okullarındaki tüm kademe ve sınıflarda: Haftada 2 gün, Günlük 6, haftada 12 saat, Diğer okul türlerinde bulunan özel eğitim alt sınıflarında: 1,2,3,4 ve 8. Sınıflarda; haftada 2 gün, günlük 6, haftada 12 saat, okul yönetiminin yapacağı planlamaya göre yüz yüze eğitim verilecektir.

EBA TV ilkokul ve ortaokulda hafta içi her gün 13.30-14.30 arasında özel eğitim öğrencilerine yönelik ders videoları yayınlanmaktadır.